بررسی نقش محصولات روشنایی ال ای دی در کشاورزی صنعتی!
نقش LED ها در صنعت کشاورزی
در نگاه اول نور برای تمام موجوداتی که بالای سطح دریا زندگی میکنند، ضروری است. گیاهان از نور برای انجام فرایند فوتوسنتز که در آن کربن دی اکسید به کربوهیدرات (در کلروپلاست سلول) تبدیل میشود، استفاده میکنند. ایجاد بستر مناسب برای فرایند فوتوسنتز، کنترل پرورش و طول مدت گلدهی یک گیاه با استفاده از نور مصنوعی نیز ممکن است. میزان نور و کیفیت آن (طیفهای تشکیل دهنده) و مدت نوردهی همگی روی خواص گیاه در حال رشد تاثیرگذارند. به همین خاطر نوردهی (و پیشرفتهای فنی آن) یک عامل مهم در صنعت کشاورزی امروز دنیا به حساب میآیند.
امروزه کشاورزان ملزم اند انواع گیاهان شامل میوهها، سبزیجات و گلها را در مناطقی با شرایط جوی نامناسب (مانند یک انبار بلااستفاده) کشت کنند.
دلایل این موضوع در زیر بیان میشوند:
۱- تقاضای انبوه در زمانهای خاص از جمله نوروز، یلدا و …
۲- نیاز روزافزون به گلخانههای عمودی و طبقاتی با توجه به کمبود فضاهای کشاورزی در مناطق شهری
۳- وجود بازار مناسب برای محصولاتی که به دلیل شرایط جوی در کشور کشت نمیشوند .
در دهه اخیر استفاده از انواع پروژکتورهای بخار سدیم در گلخانهها رواج یافته است.
هرچند دلایل عدیدهای وجود دارند که استفاده از نور مصنوعی با تکنولوژی ال ای دی را ارجحیت میبخشد.
برای دریافت لیست قیمت انواع محصولات روشنایی ال ای دی کلیک کنید.
در ادامه به مهمترین دلایل استفاده از تکنولوژی LED در صنعت کشاورزی اشاره میشود:
۱- مصرف بالا:
محصولات بخار سدیم با حداکثر توان نوری 100 لومن بر وات تولید میشوند که این مقدار در LED به 160 میرسد. نکته دیگری که منجر به مصرف بالا میشود اتلاف بالای آنها از طریق گرما میباشد.
۲- دما بالا:
همانگونه که اشاره شد پروژکتورهای بخار سدیم دمای زیادی دارند و باعث تولید گرمایی میشوند که در اکثر موارد برای گیاهان مضر است. به همین دلیل است که این پروژکتورها باید در بالای گلخانه استفاده شوند که طبیعتا مانعی جدی برای داشتن گلخانههای طبقاتی محسوب میشود.
۳- تولید طیفهای غیرضروری برای گیاهان:
برای انجام فوتوسنتز گیاهان به نور آبی با طول موج 460 نانومتر، نور قرمز با طول موج 650 نانومتر نیاز دارند. هرچند گیاه نور مادونقرمز با طول موج 730 نانومتر را نیز جذب میکند. پروژکتورهای بخار سدیم تمام طیف نور مرئی را که از 400 تا 700 نانومتر را شامل میشود تولید میکنند که طبیعتا بخش زیادی از این نور برای رشد گیاه فایدهای ندارد. اما در پروژکتورهای ال ای دی این امکان وجود دارد که فقط همین طول موجها تولید شوند.
۴- عمر کوتاه:
متوسط طول عمر پروژکتورهای بخار سدیم حدود 8000 ساعت میباشد در صورتی که محصولات ال ای دی با کیفیت مناسب طول عمری حدود 40000 ساعت دارند. این موضوع خود باعث کاهش چشمگیر هزینهها در درازمدت میشود.
۵- درجه حفاظت محیطی (IP) پایین:
با توجه به رطوبت موجود در فضاهای گلخانهای محصولات روشنایی مورد استفاده در آنها باید در مقابل ورود رطوبت، مواد شیمیایی و سمی حفاظت شده باشند. تحقق این مهم در محصولات LED با قابهای مناسب (IP65) به سادگی امکانپذیر است.
با توجه به دلایل بالا واضح است که استفاده از محصولات ال ای دی بسیار مقرون به صرفه و با مدت زمان کمتر بازگشت سرمایه (Return Of Investment) میباشد.
برای مشاهده محصولات پرورش گل و گیاه شرکت آذرطیف اینجا کلیک کنید.
دانلود نسخه PDF مقاله “چرا LED ها نقشی کلیدی در کشاورزی صنعتی دارند؟”