سازمان ملل در صدد ریشه کن کردن لامپ های رشته ای ناکارآمد!
سازمان ملل در صدد ریشه کن کردن لامپ های رشته ای ناکارآمد است . رهنمودهای جدید برای روشنایی و کارآمدی انرژی ، می تواند 18 میلیارد دلار پس انداز کند.
شرکا و همکارانی در یک ابتکار جدید سازمان ملل می خواهند اطمینان حاصل کنند که با کمترین هزینه ، لامپ های رشته ای را از قفسه های خرده فروشان در ایالات متحده و اروپا حذف کنند و همچنین این لامپ های رشته ای و هالوژنی به مرور زمان در کشورهای در حال توسعه نیز فروخته نشوند.
در مجمع جهانی کارآیی انرژی در کپنهاگ ، برنامه محیط زیست سازمان ملل ، شورای دفاع از منابع طبیعی (NRDC) و صنایع روشنایی فیلیپس (که اکنون به عنوان Signify شناخته می شود) یک قانون تنظیم روشنایی را منتشر کردند که کشورهای در حال توسعه در آسیا ، آفریقا و آمریکای لاتین به راحتی می توانند استانداردهای بهره وری انرژی را به همان اندازه سختگیرانه در ایالات متحده و اروپا وجود دارند رعایت نمایند.
این سازمان ها با استفاده از تحریمهای اعمال شده و سختگیری ها موفق شده اند به شدت بر بازارهای جهانی لامپ های رشته ای تاثیر بگذارند.
هری ورهار ، رئیس امور عمومی و دولت جهانی در Signify ، در بیانیه ای گفت: طی یک دهه گذشته ، فروش جهانی سالانه از 12 میلیارد لامپ رشته ای به 2 میلیارد لامپ کاهش یافته است.
به گفته نوح هوروویتس ، دانشمند ارشد و مدیر مرکز استاندارد های بهره وری انرژی با NRDC ، مشکل این است که لامپ های پر مصرف هنوز هم در کشورهای در حال توسعه بصورت گسترده در دسترس عموم هستند.
طبق گفته هوروویتس ، حداقل استاندارد مصرف انرژی 45 لومن در هر وات در ایالات متحده در تاریخ 1 ژانویه سال 2020 اجرا می شود و در اروپا مرحله ای از لامپ های هالوژن در سپتامبر 2018 عملی و آغاز گردیده است.
هوروویتس در نامه ای نوشت: “به استثنای چند مورد ، حداقل استانداردهای بهره وری انرژی برای لامپ های روشنایی مورد مصرف روزانه در کشورهای در حال توسعه وجود ندارد.”
وی ادامه داد: لامپ های رشته ای ناکارآمد هنوز هم در این کشورها به طور گسترده ای در دسترس هستند و به دلیل هزینه واقعاً پایین خرید آنها توسط مصرف کنندگان ادامه خواهد یافت ، وی افزود: یک تحریم و مقررات دولتی جهت لامپ های ناکارآمد برای کمک به اطمینان از خرید چراغ های LED و نه گزینه های ناکارآمد قبلی مورد نیاز است .
در صورت تصویب در کلیه کشورهایی که در حال حاضر فاقد مقررات روشنایی هستند ، این دستورالعمل موجب صرفه جویی در مصرف برق 18 میلیارد دلار و تولید گاز دی اکسید کربن کمتر در هر سال بیش از 160 میلیون تن می باشد .
در حال حاضر ، دستورالعمل ها و مقررات تدوین شده ، فقط در مورد لامپ های مورد استفاده مکان ها و سرویس های عمومی اعمال می شود.
پروژه بهره وری متحده (U4E) که یک پروژه مشارکت عمومی و خصوصی به رهبری ایالات متحده است و دستورالعمل هایی را تدوین کرده است ، میگوید که به روزرسانی های آینده روشنایی خیابانی ، روشنایی اداری و صنعتی و سایر مقوله های روشنایی را پوشش می دهد.
طبق دستورالعمل ها ، کشورها می توانند “گزینه A” را انتخاب کنند ، که به منظور حذف لامپ های رشته ای ، هالوژنی و بیشتر CFL از بازار و جهش مستقیم به LED ها یا “گزینه B” انتخاب شده است ، که قصد دارد لامپ های رشته ای و هالوژنی را از بازار خارج کند. از LED ها استفاده می کنند ، اما هنوز هم استفاده از CFL را مجاز می دانند.
شرکای پروژه U4E کشورها را ترغیب می کنند تا گزینه A را انتخاب کنند ، زیرا موجب صرفه جویی در انرژی بیشتر می شود و در استفاده از جیوه جلوگیری می کند.
تلاش به رهبری ایالات متحده می تواند به دولتهای کشورهای در حال توسعه و نو ظهور کمک کند تا مصرف برق را کاهش دهند.
هوروویتس گفت: “تولیدكنندگان ، لامپ های رشته ای و هالوژنی را به کشورهای در حال توسعه ادامه می دهند و تا زمانی كه هنوز می توانند به صورت قانونی می فروشند.”
وی افزود: “در نتیجه ، ما شاهد هستیم كه كشورهای در حال توسعه زمینه را برای فروش این محصولات ناكارآمد به وجود می آورند.”
بدتر از آن ، بخاطر اینکه هنوز بسیاری از کشورهای در حال توسعه رشد جمعیت سریعی دارند ، در صورتی که دولت ها اکنون برای خروج از روشنایی های ناکارآمد از فروشگاه ها و بازار اقدام نکنند ، لامپ های رشته ای و هالوژنی می توانند همچنان به سمت پریزها ادامه یابند و در نتیجه به افزایش تقاضای انرژی منجر گردد .
هوروویتس گفت: “اگر این نیروگاه ها زغال سنگ را بسوزانند ، سپس ساکنان محلی با مشکلات مضاعف دیگری برخورد می کنند از جمله هوای کثیف ، ناسالم و مقدار زیادی کربن اضافی.”
مقررات مدل برای یخچال و فریزرها
به گفته هوروویتس ، برنامه محیط زیست مشترک ایالات متحده به طور فعال و قویاً در حال استخدام كشورهای در حال توسعه و نو ظهور برای تصویب الگوی تنظیم روشنایی است. حداقل ده کشور ، از جمله آفریقای جنوبی ، شیلی ، بولیوی ، اندونزی ، نیجریه و کاستاریکا ، براساس دستورالعمل U4E اقدام به تدوین قوانین یا مقررات می کنند.
U4E در نظر دارد مقررات مدل را برای سایر محصولات از جمله یخچال ها و سیستم های تهویه مطبوع برای اولین بار در این لیست تدوین نماید .
وروویتس با استناد به گزارش آژانس انرژی بین المللی که منتشر گردیده است ، نشان داد که انتظار می رود تقاضای جهانی انرژی از تهویه هوا تا سال 2050 سه برابر شود.
وی گفت: “ضروری است که اطمینان حاصل کنیم که اینها تا حد امکان کارآمد هستند.”