طراحی و نورپردازی اتاق های کنفرانس
یکی از دلایل شهرت و نام نیک سالنهای کنفرانس به طراحی نورپردازی و دکوراسیون چراغ های آنها بستگی دارد.
افرادی که کار برنامهریزی کنفرانس ها و انتخاب محل برگزاری آنها را بر عهده دارند با توجه به موضوع کنفرانس و مدعوین به انتخاب سالن کنفرانس مناسب میپردازند.
بنابراین ساختار و طراحی سالن ها و اتاق های کنفرانس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و باعث محبوبیت و شهره و آوازه آن می شود.
معمولا بیشتر جلسات مهم هر سازمان و مجموعهای در اتاق کنفرانس آن مجموعه برگزار می گردد و به این ترتیب این مکان به عنوان محل تجمع مدیران و مسئولان آن مجموعه توجه خاصی را در طراحی و تجهیز و تجهیز طلب میکند و بهرهبرداری از اتاق کنفرانس در شرایط مختلف و بسته به موضوع مورد بحث متفاوت می باشد.
گاهی بیشتر تمرکز جلسه برای بحث و گفتگو می باشد و گاهی موضوع جلسه به صورت اسلاید هایی در می آید که توسط ویدئو پروژکتور به نمایش گذاشته می شوند و یا تنها از تجهیزات و برد ها و تصاویر نصب شده بر روی دیوار برای توضیح مطلب استفاده میشود.
اصول نورپردازی اتاق کنفرانس
ظاهر چراغ ها و نورافکن ها نباید در زیبایی و هارمونی سالن خللی وارد کند یا تمرکز حضار را از بین ببرد . باید به گونهای از دیوارها و سطوح پخش شود که تصاویر و اشیا داخل سالن به خوبی خودنمایی کنند و محیطی آرامش بخش برای حضار ایجاد گردد .
پنجره ها باید توسط پرده های کلفت و نورگیر پوشیده شوند تا کنترل نورهای مزاحم که ممکن است از پنجره ها داخل شوند به بهترین شکل ممکن صورت گیرد . از لامپهای با ضریب تشخیص رنگ بالاتر از ۸۰ استفاده شود تا طبیعی ترین رنگ تصویر به دست آید .
با استفاده از سطوح پخش کننده و منعکس کننده های قوی نورهای مستقیم و تشعشعات بازتابیده تا حد امکان محدود شوند تا نمایش اسلایدها و بردهای دیواری به بهترین شکل ممکن صورت گیرد .
در بالای میز کنفرانس از نورهای محیطی با دامنه وسیعی استفاده گردد تا سایه هایی که بر روی میز می افتد از بین بروند نورپردازی باید به گونه ای صورت بگیرد که محیطی بدون کوچکترین لرزش نور و سو سو زدن ایجاد نماید .
سیستم کنترل نور در اتاقهای کنفرانس
سیستم کنترل نور در اتاقهای کنفرانس باید حداقل به دو بخش کنترلی مجزا تقسیم شود که یکی از آنها به نورهای محیطی (عمومی) و یکی به سیستم دیوارشوی ( دور تا دور سالن با تمرکز بر روی دیوارهای نمایشی) اختصاص پیدا نماید. کلیدهای کنترل باید در موقعیت مناسبی در فضای ورودی سالن یا اتاق کنترل مشرف به سالن قرار داده شوند .
سناریوهای نورپردازی سالن کنفرانس
همه نور ها روشن:
در این حالت تمامی نورها با بیشترین بازده مورد استفاده قرار گرفته اند. این نوع نورپردازی در کنفرانس هایی که از تابلوها و تجهیزات نمایش دیداری استفاده میکنند مورد استفاده قرار میگیرند .
فقط نورهای محیطی (عمومی) روشن :
این حالت نورپردازی برای کنفرانس های مناسب است که در آنها فقط مذاکرات و کارهای دفتری و نوشتاری حضار در جریان است .
فقط نور محیطی (عمومی) ۲۵ درصد :
این نوع برای کنفرانس های مناسب است که فقط از تصویر پروژکتور استفاده میکنند .
نور محیطی (عمومی) ۲۵ درصد و نور دیوارشوی ۵۰ درصد :
این نوع نورپردازی برای کنفرانس هایی مورد استفاده قرار می گیرد که هم از تصویر پروژکتور استفاده میکنند و هم از تابلوهای نصب شده دیواری.