10 عیب محصولات روشنایی نسل های قدیمی
امروزه محصولات روشنایی ال ای دی به بلوغ کامل رسیده اند! برای آشکار شدن هرچه بیشتر این موضوع، در ادامه به بیان معایب انواع لامپ های التهابی، فلورسنت و بخار گازی در مقایسه با کالاهای LED خواهیم پرداخت.
۱- مصرف بالا
در واقع منظور از مصرف بالا، انرژی مصرفی به ازای نور تولید شده است که اصلاحا “بهره وری نوری” نامیده می شود. بهره وری نوری (illuminance) بر حسب لومن بر وات بیان می شود و هرچه این عدد بالاتر باشد یعنی محصول راندمان بالاتری دارد. لازم به ذکر است که پروژکتورهای ال ای دی از بهترین محصولات نسل قدیم حدود 40 درصد نور بیشتری تولید می کند (به ازای توان یکسان).
۲- عمر کوتاه
بر حسب استاندارد LM70 تم امی محصولات الیدی بعد از گذشت 50.000 ساعت باید دارای حداقل 70 درصد نور اولیه خود باشند. این در حالی است که عمر دیگر منابع روشنایی بین 4 تا 20 هزار ساعت است.
۳- حساسیت به خاموش/روشن شدن زیاد
به جز لامپ های رشته ای، انواع دیگر منابع نور نسبت به خاموش/روشن شدن حساسیت بالایی دارند و با بالا رفتن دفعات سوئیچ شدن آن ها به شدت از عمرشان کاسته می شود. دلیل این امر استفاده از انواع بالاست و استارتر می باشد.
۴- حرارت بالای محصولات رشته ای و بخارگازی
نکته ای که با توجه به بحث گرمایش زمین اهمیت آن بالاتر از قبل رفته است گرمای خروجی می باشد. در بین محصولات نسل قدیمی، انواع فلورسنتی کمترین دفع حرارت را دارا است.
۵- حساسیت به ضربه
چراغ های رشته ای با توجه به کار بردن رشته تنگستنی نسبت به ضربه حساسیت بالایی دارند. ممکن است یک ضربه به ریختن رشته تنگستن و سوختن آن منجر شود.
۶- اثرات محیط زیستی
با به کارگیری فلزات مضر مانند سرب، جیوه و … کالاهای قدیمی باعث تخریب محیط زیستی (Environmental Impact) زیادی می شوند.
۷- عدم رسیدن به نور کامل بلافاصله پس از روشن شدن
در مناطق حساس نرسیدن نور (Instant ON) به میزان حداکثری از اهمیت بالایی برخوردار است و ممکن است موجب حوادثی حاد گردد.
۸- خیرگی بالا
با در نظر گرفتن اینکه معمولا نور تولیدی به صورت نقطه ای منتشر می شوند این کالاها خیرگی نور (Glare) بالایی دارند. این نکته در مناطق با رفت و آمد زیاد باعث کاهش دید افراد گردد.
۹- عدم انطباق با کاهنده ولتاژ (دیمر)
باید در نظر داشت که اکثر کالاهای قدیمی امکان سری شدن با دیمر (Dimmer) را برای کاهش نور خروجی در مواقع لازم ندارند.
۱۰- مضرات سلامتی
نور تولیدی از تمامی منابع نور قدیمی به کلی در طیف مرئی قرار نمی گیرند. معمولا دارای قسمتی از طیف های مادون قرمز یا ماورا بنفش می باشند. در صورتی که پوست برای طولانی مدت در معرض این طیف ها قرار گیرد ممکن است منجر به سرطان یا انواع بیماری های پوستی گردد.