دیمر چیست؟
ادمین1403-05-06T13:15:05+03:30یکی از پرکاربردترین قطعاتی که در بسیاری از پروژههای الکترونیکی از آن استفاده میشود دیمر است. دیمر وسیله ایست که از آن جهت کم و زیاد کردن نور چراغ ها استفاده میشود. در این مقاله نحوه کارکرد دیمر، انواع دیمر و همچنین مزایای استفاده از این وسیله بیان میشود.
نحوه کارکرد دیمر
همانطور که گفته شد دیمر وسیله ایست که توسط آن میتوان شدت نور منابع روشنایی را کنترل کرد. استفاده از دیمرها گسترهی بسیار وسیعی را شامل میشود، از استفاده در اندازه ی یک کلید روشنایی برای کاربری خانگی تا واحدهای برق قدرت که در ساختمانهای بزرگ تئاتر یا روشنایی های خارجی ساختمان، همگی درطیف وسیع استفاده از دیمر جای میگیرند.
ترایاک جزئی الکترونیکی است که نقش بسیار مهمی در دیمر دارد؛ در حقیقت ترایاک مانع عبور قسمتی از موج متناوب ولتاژ ورودی میشود. دیمر به صورت سری با مصرف کننده قرار میگیرد و ولتاژ ورودی را کنترل میکند. دیمر از نظر ظاهری شبیه یک کلید معمولی است که دارای دو ترمینال خروجی میباشد؛ به این شکل که یک رشته سیم وارد یکی از ترمینالهای پشت دیمر میشود و یک رشته سیم فاز به عنوان خروجی، از ترمینال دیگر پشت دیمر به چراغ یا هر مصرف کننده دیگری میرود. سیم نول هم بدون این که وارد کلید دیمر شود، مستقیم به چراغ وصل میشود.
نکته حائز اهمیت این است که اگر قصد استفاده از دیمرها را دارید باید بدانید که پروژکتورهای روشنایی و یا چراغ هایی که استفاده میکنید قابلیت استفاده از دیمر را داشته باشند یا به اصطلاح Dimmable باشند؛ به طور مثال بیشتر لامپهای کم مصرف این ویژگی را ندارند در حالی که لامپهای رشته ای این ویژگی را دارند و ال ای دی ها در هر دو نوع که قابلیت دیم کردن دارند و ندارند، موجود میباشند.
انواع دیمر
دیمرها در سه نوع مکانیکی، لمسی و هوشمند موجود میباشند. دیمر های مکانیکی ساده ترین نوع دیمر هستند و به راحتی و بدون نیاز به اصلاح سیم کشی ساختمان قابل نصب میباشند. این نوع از دیمرها به دو شکل کشویی وگردان در بازار یافت میشوند، که تصویر آنها را ملاحظه میکنید. دیمرهای لمسی نوع مدرن و پیشرفته تر دیمرهای مکانیکی هستند که جذابیت آنها نسبت به نوع قبل زیبایی ظاهری آنها میباشد.
در یک سیستم روشنایی و نورپردازی به روز که از دیمرهای هوشمند بهره میبرد، در زمان تابش نور خورشید به داخل ساختمان، نور چراغ ها به صورت اتوماتیک کاهش مییابد و در زمان کم شدن تابش خورشید، نور منابع روشنایی اضافه میشود تا در مصرف انرژی الکتریکی حداکثر صرفه جویی صورت گیرد. دیگر تفاوت دیمرهای هوشمند با سایر دیمرها در کاربری آنهاست، این دیمرها علاوه بر تنظیم دستی به صورت ریموت کنترل، اینترنت، اپلیکیشن موبایل نیز قابل کنترل میباشند.
هرچند که استفاده از دیمرهای هوشمند کمی هزینه بر است، اما برای استفاده از دیمرهای مکانیکی و غیر هوشمند نیاز به هزینه بسیاری نمیباشد و میتوان با قیمتی مناسب این نوع از دیمرها را تهیه کرد.
مزایای استفاده از دیمر
مهمترین ویژگی استفاده از دیمرها صرفه جویی در مصرف انرژی میباشد. دیمرها با کم کردن ولتاژ ورودی چراغ ها باعث کاهش مصرف انرژی الکتریکی میگردند؛ همچنین این امر سبب میشود عمر مفید چراغ ها افزایش یابد. کاهش ولتاژ چراغ سبب کاهش توان ورودی به لامپ و در نهایت سبب کم شدن استرس وارد شده بر قطعات میگردد که این مورد سبب افزایش طول عمر چراغ ها میگردد.
محصولات پیشنهادی
-
پروژکتور ۱۰۰ وات بیلبوردی
۵٫۰۰ از ۵