چراغ دفنی و کاربردهای این محصول روشنایی
به محصولات روشنایی که جهت تابش نور در آن ها از پایین به بالا است و معمولا در داخل زمین قرار می گیرند، چراغ دفنی (In-ground Light) می گویند. عموم مردم نام های مختلفی را برای چراغ های دفنی به کار می رود که از جمله مهم ترین آن ها می توان به ”چراغ استخری“، ”پروژکتور دفنی“، ”چراغ چمنی“، ”چراغ توکار“، ”لامپ دفنی“، ”چراغ آبنما“، ”چراغ نمای ساختمان“ اشاره کرد.
در این مقاله به تشریح کاربردهای چراغ های دفنی و نکات مربوط به آن ها می پردازیم.
کاربردهای چراغ دفنی
نورپردازی و جلوه های بصری مسیر و بلوارها
با ظهور چراغ دفنی LED و در نظرگرفتن بهره نوری بالای آن ها استفاده آن ها در بلوارها رواج یافته است. به عنوان مثال از پروژه های داخلی می توان به نورپردازی بلوار کشاورز و نورپردازی خیابان ولیعصر تهران اشاره کرد.
روشنایی درختان در فضاهای تفریحاتی
از دیگر استفاده های چراغ های توکار می توان به کاربرد آن ها برای نورپردازی درختان اشاره کرد.
نورپردازی ستون ها
در بسیاری مواقع مانند نمای ساختمان، پل های بتنی، تقاطع های هم سطح و غیر هم سطح می خواهیم ستونی را به صورت عمودی نورپردازی کنیم. در صورتی که قصد نورپردازی از بالا به پایین را داشته باشیم، پروژکتور و وال واشرها استفاده می شوند و اگر جهت برعکس مدنظر باشد چراغ های دفنی توکار به کار می روند.
نورپردازی استخرها
چراغ های دفنی ضد آب یکی از گزینه های جذاب برای نورپردازی و تامین روشنایی استخرها می باشند. به این نوع از چراغ دفنی، ”چراغ استخری“ نیز می گویند.
نورپردازی آب نماها
برای نورپردازی آبنما ها می توان از چراغ های دفنی RGB استفاده کرد. این محصولات یکی از گزینه های جذاب جهت نورپردازی آب ها در رنگ های مختلف می باشد.
نکات مربوط به استفاده از چراغ دفنی
بدنه ی این محصولات دارای دو قسمت فلزی (بدنه اصلی و هیت سینک) و قاب پلاستیکی تشکیل شده است. قاب پلاستیکی باید درون قالب های بتنی آماده (در صورت استفاده در خاک) یا به صورت قالب گیری در سیمان قرار گیرد سپس قاب اصلی متصل گردد.
شیشه چراغ های دفنی باید با قطر بیشتر نسبت به بقیه محصولات، همچنین سکوریت شده باشد تا از مقاومت بیشتری در صورت برخورد اجسام یا تحت فشار قرار گرفتن برخوردار باشد.
با توجه به کاربرد این چراغ ها در زمین آب بندی (IP) کابل این محصولات برای جلوگیری از اتصال و سولفاته شدن اهمیت بالایی دارد.